5-idei-pri-pokupka-na-novi-chinii-za-domaПредстои ви да се обзаведете с нови чинии или сервиз за хранене за дома? Търсите малки трикчета и ефективни и добре структурирани съвети как да изберете най-подходящите? В тази публикация ще ви разкажем за 5 „тънки момента“, които да ви помогнат да направите най-добрия избор за вас и вашето семейство.

1. Размерът има значение

Най-често, когато купуваме чинии за вкъщи не отчитаме къде ще ги държим, защото в повечето случаи те са със стандартен размер. Понякога обаче имаме нужда от по-големи съдове и пропуск, който много хора допускат е да не помислят къде ще ги държат.

Добра практика, особено, когато купувате нестандартни съдове е да помислите къде ще ги държите, за да не се превръща кухнята ви в килер, в който сте нахвърляли различни несъразмерни неща. Един от неприятните моменти в този контекст е когато голямата чиния, подредена редом до по-малките пречи лесно да боравите с останалите съдове.

А помислихте ли за съдомиялната? Все повече домакинства у нас разчитат на съдомиялни машини, за измиване на съдовете у дома. Логично е да преценим дали новите арт предложения, които сме си харесали ще влязат в нея или не. Същото важи и при миенето им в обикновена кухненска мивка – все пак е добре да можете да сложите чинията вътре, а не тя да заема цялото пространство.

Представете си как сервирате храна в огромни чинии, но на малка маса. Колко ще съберете на нея? Винаги помислете за експлоатацията и размера преди покупката, защото в последствие това може да съсипе цялостното ни позитивно усещане от новата придобивка.

Съвет: Модерните красиви чинии често са една идея по-големи, за да създават красота на масата, но ако размерът им не позволява да боравите лесно с тях, то може би е добре да помислите за по-малки варианти, които да се окажат далеч по-приятно, макар и не толкова модно решение за трапезарията ви.

 

2. Цветова гама

Едно от нещата, които също се влияят сериозно от модернистичните течения напоследък по отношение посудата е цвета. Макар преди години у нас да имахме силно орнаментирани чинии като масов тренд, то те все пак се придържаха към класическите цветови гами.

Подобно на черното при дрехите, бялото в цвета на съдовете е вселенска класика и никога няма да изчезне колкото и екзотични арт варианти да се появят на пазара. Причината е символизма, който прозира зад белия цвят, а именно чистота – нещо, което всеки счита за важно, когато се храни.

Ако търсите такива кухненски съдове с предимно декоративна цел, то можете да експериментирате с цветовете доста. В крайна сметка обаче няма нищо по-добро от това да сервирате страхотна храна в перфектно бяла чиния – справка гурме ресторантите или готварските реалити предавания.

Съвет: В кухнята има чинии с различно предназначение. Резонно можете да експериментирате с модерни цветови разцветки, но в крайна сметка бялото е истинска класика и никога няма да ви провали.

сервиз за хранене Luminarc

 

3. Купете повече – за всеки случай

Един от най-неприятните проблеми, когато сме купили комплект чинии за дома е, когато ние или децата счупим някоя. Това ни дава неприятно усещане за незавършеност и съсипва цялото ни усещане за вътрешен комфорт в кухнята.

Най-прагматичното решение в този случай е просто да купите повече, за да се презастраховате и дори да счупите 1-2, то това да не предполага да купувате чисто нов комплект за хранене. Още един бонус в този контекст е, че винаги ще сте добре подготвени за онези щастливи моменти като Коледа или Великден, когато цялото семейство се събира на трапезата.

Съвет: Ако можете да купите 8 или 10 броя чинии от един вид - направете го. Всеки е чупил чиния, която нарушава целостта на комплекта за хранене и така ще се презастраховате, че дори да счупите 1-2 ще можете да разполагате с достатъчно еднакви при почти всякакви обстоятелства.

 

4. Отделен комплект чинии за специални случаи

Сигурно ви се е случвало да ви дойдат гости по специален повод и да искате да блеснете с красиви съдове за хранене. Добра практика в тази посока е да разполагате с комплект за ежедневна употреба, но и с такъв за специални случаи.

Един по-изискан комплект винаги ще направи добро впечатление на вашите гости и ще им даде да разберат, че вие сте топли, мили и гостоприемни хора, които с удоволствие посрещат приятели и роднини в дома си.

Ето няколко такива случая, които обуславят подобна покупка:

Рожден ден; Имен ден; Сватба; Кръщене; Семейно събиране; Годеж; И много други.

Съвет: Можете да изберете и по-луксозни комплекти нови чинии и съдове, ако планирате да ги използвате по-рядко. Всичко варира според поводите, за които планирате употребата им.

 

5. Изберете нещо, което да ви харесва всеки ден

Всеки знае как след първоначалната покупка на продукт, вдъхновението бързо се изпарява и минаваме на „скучен режим“. Ако обаче планирате да купувате нови чинии – не забравяйте, че те ще бъдат част от бита на семейството ви всеки ден.

Не купувайте най-евтиното, а си подарете нещо стилно и изискано, което все пак ще добавя стил и финес, класа и вдъхновение, емоция и въображение към всяко ястие, допринасяйки за уюта на вашия дом.

Съвет: Не подценявайте визията, формата, размера и излъчването на домашната посуда. Изберете комплект чинии, който пасва на вашата индивидуалност в умело съчетание с удобство и стил.

Ако сте решили да потърсите именно този тип продукти онлайн, то не пропускайте да разгледате великолепните предложения за сервизи за хранене и в NeoStyle.bg.