Настройките за бисквитки
Меню
Твоята количка

Чайници

Чаят е най-популярната напитка в света, като все още кафето, което е второ по разпространеност, не може да изпревари здравословния си и по-разнообразен събрат. В някои държави, като например Великобритания, чаят все още държи солидна преднина пред кафето.

Не много различно е положението и в България, където билковото удоволствие продължава да се радва на наистина огромен интерес и всенародна обич, особено през студените зимни месеци.

За да се насладим на благоуханната билка, са ни нужни само пакетче чай или метална кошничка в случай, че билката е насипна или от кутия, котлон, на който да запарим билката и чайник, в който да приготвим напитката.

Чай или билкова отвара

Макар че истинският чай бива само няколко вида, които се отглеждат основно в Азия, ние имаме навика, и до голяма степен с право, да наричаме така всевъзможни отвари от десетки хиляди различни билки, които виреят щедро в нашата малка балканска страна.

Правилно или грешно, думата чай се използва за всяка благоуханна сушена билка, запарена в гореща вода. Ако приемем, че чай е не растението с азиатски произход, а начинът, по който напитката се приготвя, тогава названието може и да е правилно използвано.

България е бастион на чая

Интересен факт е, че България е на второ място в света след, забележете, Индия по разнообразие от билки и по качество на реколтата. Това е сериозен повод за гордост, имайки предвид, че малка европейска държава, каквато сме ние, е само крачка след една от най-големите страни в света.

Тук консумацията на топлата напитка е традиция, която се възражда особено през студените зимни месеци от годината. За да бъде пълно удоволствието и за да се възползваме максимално от многообразието от благовонни билки, от голямо значение е и начинът, по който те се приготвят.

Това зависи до голяма степен и от умението но, но също така от температурата на водата, от съда, в който отварата се приготвя, както и от продължителността, за която растенията се подлагат на конкретни градуси.

Изборът на чайник

От много голямо значение за качеството на напитката е чайникът, в който се приготвя тази божествена напитка, поне ако желаем да получим максимално добър вкус, аромат и цвят.

На пазара се предлагат голямо разнообразие от чайници, които на първо място изглеждат изключително естетично. Те ще допълнят дизайна на вашата кухня по един изключително елегантен начин.

Те ще ви позволят да приготвите напитката възможно най-бързо и да спестите електроенергия, но също така ще са максимално щадящи за вашата кухня, тъй като няма да се отделя твърде много пара и влага във въздуха.

Ние от NeoStyle.bg ви предлагаме много широк избор от продукти в тази насока, което е от съществено значение за истинските любители на топлата напитка. Дизайн и съвременни нововъведения се съчетават за да ви предложат възможно най-високо качество на усещането.

Емайлиран чайник за турски чай - Преоценен
-50 % Продадено
- Изработени от висококачествена неръжда..
24.99 лв 49.99 лв
Огнеупорен Чайник
Продадено
Стъкленият чайник с цедка нe caмo щ..
24.99 лв
Свирещ чайник Peterhof  3 литра Сребрист
Продадено
Производител: PETERHOF
Чайник Peterhof притежава удобна дръжка,..
37.99 лв
Свирещ чайник Peterhof 3 литра Свирещ чайник Peterhof 3 литра
Продадено
Производител: PETERHOF
Чайник Peterhof е елегантно допълнение з..
52.99 лв
Свирещ чайник zillinger 2.5 литра
Продадено
Производител: ZILLINGER
Чайник zillinger има ненагряваща се дръж..
39.99 лв
Свирещ чайник Zillinger 3 литра Свирещ чайник Zillinger 3 литра
Продадено
Производител: ZILLINGER
Чайникът Zillinger е с ненагряваща се др..
43.99 лв
Стъклен чайник
Продадено
Стъкленият чайник с цедка нe caмo щ..
26.99 лв
Производител: klausberg
Корпус от висококачествена неръждаема ст..
49.99 лв
Чайник Чайник
Продадено
Производител: PETERHOF
Висококачествен, свирещ чайник. Обем &n..
19.99 лв
Чайник Peterhof 2.8 литра Чайник Peterhof 2.8 литра
Продадено
Производител: PETERHOF
Чайник Peterhof е снабден с удобен клапа..
37.99 лв
Показва 1 до 12 от 12 (1 страници)