Настройките за бисквитки
Меню
Твоята количка

Порцеланови сервизи за хранене

Сервизите за хранене – необходимост и красота в дома ви

Избирането не сервизи за хранене може да бъде едно от най-важните решения, които взимате, когато обзавеждате дома си или стягате кухнята си. Независимо дали избирате сервизи за хранене, нанасяйки се в нов дом, или просто подменяте старите сервизи за хранене, вашето решение ще определи колко дълго ще използвате сервизите за хранене, на които сте се спрели и дали те ще ви служат дълго и вярно в ежедневието в продължение на години, или пък ще се повредят съвсем скоро, след като сте ги купили. Затова, когато избирате сервизи за хранене, трябва да сте много прецизни и точни в избора си и да внимавате с предпочитанията си. На първо място сервизите за хранене са онази част от посудата в дома ви, в която сервирате всяка храна и която ежедневно употребявате, затова не пренебрегвайте този текст. Той ще ви посъветва как да подберете най-добрите сервизи за хранене и как да направите най-практичния, сигурен и функционален избор за сервизите за хранене във вашето домакинство. Съществуват важни естетически, финансови и материални решения, които трябва да се вземат при избора на сервизи за хранене и тук ние ще ви помогнем с тях. Затова продължавайте да четете.

Ние от Neostyle държим на своите клиенти и затова предлагаме богат асортимент от артикули, които да задоволяват именно техните потребности. Сред тях са и сервизите за хранене. Те са неизменна част от домакинството на всеки човек, затова със сервизите за хранене трябва да се отнасяме деликатно и да ги подбираме внимателно. Нашият подбор от сервизи за хранене, които предлагаме, е направен на база на всички важни критерии, които трябват да бъдат съобразен при избора на им. Нашите сервизи за хранене са селектирани на база функционалност, устойчивост, външен вид, здравина и влияние, което сервизите за хранене оказват на храната, която се поднася в тях. Преди да ги разгледате и да изберете най-подходящите артикули за вашия дом, ние от Neostyle ще ви предложим няколко лесни стъпки, които трябва да следвате, за да направите възможно най-добрия избор за вас, за семейството ви и за вашето домакинство. Ето какви са те.
 

Важни стъпки при избора на сервизи за хранене:

1. Прегледайте сервизите за хранене, които вече имате. Помислете дали за вас има значение новите ви сервизи за хранене да съвпадат със старите. Ако е така, трябва да координирате избора си изцяло на база на приборите за хранене, които вече имате на разположение в своята кухня. Изборът на сервизи за хранене трябва да в такава ситуация трябва да се базира на материала, цвета и модела на тези, които имате. Ако имате запазени сервизи за хранене или части от тях, не ги изхвърляйте, а помислете как те могат да съвпаднат с нови сервизи за хранене, които да ги допълнят и да обогатят асортимента от чинии вкъщи. Така че, освен ако не мразите сервизите за хранене, които вече използвате, помислете единствено как можете да ги съвместите с нови. Често се случва от сервизите за хранене да се счупи една част или да пък да изгубите или повредите някаква част. Това може да стане, когато се премествате в нов дом, когато пренасяте багаж или дори при ежедневната употреба на сервизите за хранене, тяхното почистване и поддръжка. Сервизите за хранене са едни от най-крехките вещи вкъщи, но пък именно те се използват всеки ден. Затова не се тревожете, ако повредите сервизите за хранене, които вече имате. Има начин те да бъдат допълнени с нови, които абсолютно точно съвпадат със старите. В такъв случай просто трябва да се огледате повече за точните сервизи за хранене, от които имате нужда.

2. Когато избирате сервизи за хранене, определете целта на тяхното използване. В това число влиза колко често ще използвате тези сервизи за хранене, къде ще ги употребявате най-много и за какво точно са ви необходими. Например, ако търсите сервизи за хранене, които да използвате за посрещане на гости в дома си, със сигурност трябва да заложите на техния външен вид. Изберете такива сервизи за хранене, които са по-изискани, стилни и които ще ви представят на най-добро ниво. Поднасянето на храната е половината от нейния вкус, защото тя може да се консумира и с очите, затова подберете добре сервизите за хранене, които ще презентират поднесеното от вас впечатляващо и вие ще се представите като чудесни домакини. Разбира се, не забравяйте и да сготвите вкусно! Ако пък търсите сервизи за хранене, които да използвате на открито, на пикник в гората например, трябва да търсите по-здрави и устойчиви сервизи за хранене. Трябва да подберете добре материала, от който са направени те, за да не са те чупливи и да не ви създават излишни проблеми. Цветът също е от значение при избирането на сервизи за хранене, особено по празниците. Това е още един от моментите, които трябва да съобразите, когато се спирате на сервизи за хранене. Можете да съчетаете цветовете им с празничните багри и така да подобрите атмосферата на всеки празник, който идва насреща ви, и да запазите духа му във всяко поднесено от вас ястие в новите ви сервизи за хранене.

3. Когато избирате сервизи за хранене, решете дали ви е необходим цял комплект, или само отделни части от него. Обикновено сервизите за хранене се предлагат в различен брой, който според производителите е достатъчен за един комплект. Той може да се състои от 4 до 6 или 8 формално или случайно подбрани съдове, които формират сервизите за хранене. Ако искате всичките ви ястия да бъдат поднесени в абсолютно еднакви чинии, тогава трябва да се доверите на цял комплект. Но пък трябва да помислите дали един ви е достатъчен, или ще ви трябват повече сервизи за хранене. Това можете да определите от броя на гостите, които посрещате, или от броя на членовете на вашето семейство, които ще използват сервизите за хранене в дома ви всеки ден. Ако пък избирате сервизи за хранене за подарък, комплектите са по-подходящият избор, защото отделните компоненти рядко имат толкова завършен вид. Много търговци обаче предлагат сервизи за хранене на отделни части и така вие можете да се сдобиете с онази част от сервизите за хранене, която ви липсва или която ви е най-необходима в момента. По този начин вие можете да смесвате и съвместявате различни светове, шарки, текстури и форми на сервизите за хранене в дома ви. Можете сами са си съставите сервизи за хранене, ако имате малко повече въображение и искате всичко в дома ви да е направено само от вас. Несъмнено по-уютно се чувстват някои хора, които изпипват всичко до последния детайл и избирането на сервизи за хранене се превръща в тяхна задача. Те могат да прекарат дни, съвместявайки багрите и нюансите на сервизите за хранене, които ще използват в дома си. Ако сте от тях, отделете повече време и съберете като пъзел сервизите за хранене, които най-добре пасват на вашата идентичност. Със сигурност богатството от сервизи за хранене е разнообразно и огромно и ще имате възможност да проявите творческото в себе си или пък да заложите на оригиналното и стилното според вашите предпочитания за сервизи за хранене.

4. Помислете какви сервизи за хранене описват най-добре желанията ви – дали искате по-традиционни сервизи за хранене, или пък бихте заложили на по-изисканите такива, независимо че ги използвате в ежедневието си. Теоретично сервизите за хранене, които използвате в ежедневието си предполагат да са по-здрави и когато избирате такива, трябва да се огледате за тяхната устойчивост. Обикновено по-официалните сервизи за хранене са по-деликатни и изискват повече грижа и внимание, но това не е закон. Затова бихте могли да откриете и доста издръжливи и едновременно с това елегантни комплекти сервизи за хранене, които да употребявате ежедневно. Все пак помислете за какво ще използвате сервизите за хранене, които купувате, за да заложите на грешните чинии и да хвърлите пари на вятъра.

5.След като вече сте преценили поводът и практическото приложение на сервизите за хранене, които избирате, трябва да помислите и за материала, от който те са изработени. Сервизите за хранене се предлагат в много и различни варианти, включително и що се отнася до материала на изработката им. Все пак трябва да се информирате добре, когато избирате сервизи за хранене именно защото голямото разнообразие може да ви обърка или да ви подведе. Порцеланът е един от най-често срещаните материали за изработка на сервизи за хранене. Той е най-твърдата керамика. Предлагат се и сервизи за хранене, изработени от костен порцелан, който също е доста здрав и устойчив. И двата вида са сравнително скъпи и често не са подходящи за микровълнова фурна или за съдомиялна машина, защото те могат да ги повредят. Много производители на сервизи за хранене вече се опитват да постигнат добри резултати в третирането и на порцелановите сервизи за хранене, защото това е неизменна част от тяхната употреба. Всекидневните сервизи за хранене трябва да са здрави и да са безопасни за поставяне в микровълнова печка или съдомиялна машина. В идеалния случай сервизите ви за хранене трябва да са годни да издържат на горещина 400-500F. Най-често такива съдове са каменинови или керамични изделия от фаянс, делфт или дуралекс, които са доста по-здрави и значително по-евтини от порцелана. Въпреки това често порцеланът се предпочита пред някои китайски сервизи за хранене от доста хора..

6. Когато избирате сервизи за хранене, можете да огледате не само цялата си кухня, а и цялата си стая изобщо. Цветовата гама на сервизите за хранене, които избирате е от голямо значение. Най-популярен сред сервизите за хранене е класическият бял цвят, който често е прекрасна притурка на вашата маса. Той съвпада с повечето декорации, стои добре във витрина и никога не излиза от мода. Но освен белите сервизи за хранене можете да се изберете и ваши собствени цветове, които най-добре съвпадат с интериора в дома ви и с усещането ви за стил. Можете да изберете и шарени сервизи за хранене, които са далеч от традиционното, но пък внасят много повече енергия, жизненост и различни нюанси на масата и в кухнята ви. Затова, когато избирате сервизи за хранене, обърнете внимание на цялостния интериор и на вашето лично усещане. Ако имате ярко оцветена трапезария, неутралните цветове ще я допълнят добре. Ако пък имате неутрално оцветен интериор, можете да включите сервизи за хранене в ярки цветове, което ще има естетически акцент. Имайте предвид, че много от декорираните сервизи за хранене изискват деликатно измиване на ръка, така че трябва да обърнете внимание на този елемент. Макар че все повече сервизи за хранене позволяват всякакъв вид обработка, все още има сервизи за хранене със златни или други метални нишки и кантове, които не можете да слагате в микровълнова печка. Затова не пропускайте да помислите и за този детайл.

7. Помислете за формата на вашите сервизи за хранене. Макар че най-често срещаните чинии са кръгли и те са може би доста удобни и функционални, вече съществуват сервизи за хранене в много и разнообразни форми, които да внесат друга нотка във вашата кухня. Вие можете да избирате различни форми и текстури и така да допълвате стилната вечеря, която подготвяте или просто да избягате от общоприетото. Някои от необичайните форми за сервизи за хранене стават все по-търсени в днешно време, а някои хора дори ги съобразяват спрямо вида на храната, която сервират в тях. Като съвет, който можем да ви дадем, разгледайте в интернет или в някои списания многообразието от стилове сервизи за хранене, които се използват у нас и по света, за да формирате своя специфичен и уникален стил, който ще впечатли всеки, сядащ на вашата трапеза, а вие ще се чувствате уютно и комфортно като домакин.

8. Когато избирате сервизи за хранене, преценете и измерете мястото, на което ще ги съхранявате, за да изберете подходящите за вас размери. Въпреки че има приблизителни стандартни размери на сервизите за хранене, те доста се различават помежду си и трябва да прецизирате избора си. Има по-плитки шкафове или пък  по-тесни съдомиялни машини, така че, избирайки сервизите за хранене, трябва добре да помислите за тяхното съхранение, за да не се окаже, че сте си взели прекрасни чинии, които изобщо не пасват в шкафа ви и няма къде да ги сложите. Няма как да се отрече, че големите сервизи за хранене с широки чинии имат свой особен стил и чар, който ги прави много красиви, елегантни и не на последно място – впечатляващи. Така че, ако сте се насочили към по-мащабни сервизи за хранене, не пропускайте да измерите вътрешността на шкафа си и пространството в съдомиялната си машина, за да намерите точния размер сервизи за хранене, които няма нужда да миете ръчно, ако вече имате машина и в същото време са удобни и лесни за съхранение и отговарят на усещането ви за стил, изисканост и красота.

9. Когато избирате сервизи за хранене, помислете за начина си на сервиране и какви точно съдове използвате в него. Ако сервирате на етапи и спазвате разпределението на различните ястия в различни чинии, то със сигурност трябва да изберете сервизи за хранене с повече части, за да не се окаже, че някои от частите ви липсват при поднасянето на храната. Много често може да се случи да изберете сервизи за хранене, които ви се виждат много красиви, но слагайки на масата по 2 чинии, 2 чаша, поставки и какво ли още не, някой от гостите да се окаже с различни прибори и посуда от останалите. В семеен кръг този проблем при сервизите за хранене едва ли е толкова неразрешим, но при по-голяма компания от гости, този момент трябва да бъде предотвратен. Затова, избирайки вашите сервизи за хранене, пресметнете добре вашия собствен метод на сервиране. От него също зависи и формата на избраните от вас сервизи за хранене, за да има място на масата. Ако масата ви е по-малка, а ви харесва да сервирате в повече чинии, избягвайте сервизите за хранене с големи и просторни форми, а заложете на по-семплите, които обаче ще позволят гостите на вашата трапеза да се хранят спокойно и да имат място за всеки прибор, салфетка или чаша вино, които често преместват из масата.

10. Последната част от съветите за избиране на сервизи за хранене разбира се е покупката им. Определете си бюджет за вашите сервизи за хранене и го следвайте стриктно. Те не бива да бъдат изключително скъпи, но трябва да имате предвид, че ако сте решили да сглобявате сами цял комплект, навярно това ще ви излезе много по-скъпо, отколкото да купите готови сервизи за хранене. Също така трябва да знаете, че сервизите за хранене са нещо за дома, което ще се използва години наред във вашето домакинство, затова не бива да ги подценявате и да купувате възможно най-евтиното, което се предлага на пазара. Все пак в тях сервирате храната, която консумирате и е от особено значение да подберете висококачествени сервизи за хранене, които няма да ви подведат или разочароват, които са устойчиви и в които можете да се наслаждавате на вкусната храна. Така че ако ви хареса някой по-скъп комплект сервизи за хранене, спестете за него и си позволете по-скоро това важно пособие за дома, отколкото други далеч по-ненужни вещи. Според бюджета си регулирайте и броя на посудата в сервизите за хранене, които избирате да купите. Ако броя членовете на семейството ви е по-голям, спестете за по-големи сервизи за хранене и не забравяйте винаги да имате и по някоя и друга чиния допълнително, защото не се знае кога тя ще влезе в употреба и ще се окаже полезна.  Ще се изненадате колко много търговци продават сервизи за хранене в толкова много различни варианти и вие всъщност разполагате с огромен избор, търсейки ай-подходящите сервизи за хранене за вашия дом. Има търговци, които предлагат сервизи за хранене на едро и на дребно, има универсални и специализирани магазини за сервизи за хранене, които предлагат ужасно голям асортимент от посуда, който понякога може да ви обърка и да не направите най-подходящия за вас избор. Затова проучете добре, преди да харчите пари за сервизи за хранене. Ние от Neostyle сме насреща, за да ви съдействаме.

Правилният избор на сервизи за хранене

Ако решите да полюбопитствате, можете да прочетете из форумите в интернет отзиви от различни сервизи за хранене според техните потребители. Все пак най-ценен е живият опит и на база на техните грешки и впечатления вие ще можете да съчетаете най-добре онова, което ви е полезно, което изглежда добре и ви кара да се чувствате комфортно и сигурно. Има много теми за това какви материали са по-подходящи от други за сервирането на различни храни. Както и при приборите за хранене, и тукAnchor различните материали оказват различно влияние върху храната, която обработвате или сервирате в тях. Затова помислете какво е вашето меню, какво най-често готвите или какво обичате да ядете вие и вашите близки и приятели, за да можете да подберете сервизите за хранене, които най-добре си взаимодействат с вашата храна.

Бъдете предпазливи, когато избирате сервизи за хранене. Можете да попаднете на търговци, които да ви предложат стока, представяйки я за нещо, което не е. Все повече търговци използват голямото разнообразие от сервизи за хранене, които съществуват на пазара, за да правят дубликати или копия и да предлагат на своите клиенти фалшива стока. Често тези търговци се възползват от факта, че клиентите им не са запознати от материали или тенденции в изработката на сервизи за хранене и това се оказва благоприятно за тях да предлагат измамна стока. Също така доста често срещан проблем при продавачите на сервизи за хранене е, че те могат да ви продадат счупена или повредена стока. Това се случва, когато гледате нещо изложено, но в кутията, която отнасяте към вкъщи, частите на сервизите за хранене, които сте избрали, са повредени, счупени или често – дефектни. Затова задължително оглеждайте добре сервизите за хранене, които взимате и при дефект веднага сигнализирайте на продавача. Да сте запознати с онова, което купувате, също ще ви е от голяма полза, защото така няма как да бъдете измамени или подведени.

Ние от Neostyle си поставяме задачата да информираме нашите клиенти и да ги подтикнем да познават добре продуктите, които купуват. Ние разполагаме с огромно разнообразие от различни сервизи за хранене, които вие можете да разгледате и да изберете най-подходящите за вашите цели, интереси и предпочитания. Изобилие от форми, цветове, текстура, материали за изработка на сервизи за хранене ще намерите при нас. От по-традиционни към по-модерни нашите сервизи за хранене са съобразени с вас и с вашите потребности. Затова искаме да ви запознаем първо с възможностите,които стоят пред вас при избора на сервизи за хранене, а след това и с нашите предложения. Вярваме, че вече можете да избирате спокойно и вече сте взели предвид всички обстоятелства около сервизите за хранене, които ще направят вашето решение лесно и приятно. А сега заповядайте в Neostyle. Ние сме тук за вас.

Когато очаквате наистина важни гости и т..
149.99 лв
Производител: HD Wisen GmbH Germany
Сервиз за хранене на електронен магазин ..
159.99 лв
Производител: HD Wisen GmbH Germany
Сервизът за хранене е дизайнерско и моде..
159.99 лв
Интересна, модерна визия и дръзко изпълн..
199.99 лв
Производител: LUMINARC
Зеленото носи оптимизъм и изобилие. Симв..
209.99 лв
Производител: LUMINARC
Вие сте практични, естети и безкрайното ..
59.99 лв
Производител: Art of Luxury Ware
Порцеланов Сервиз за хранене на електрон..
129.99 лв
Производител: Art of Luxury Ware
Едно от най-семейните действия, които об..
159.99 лв
Производител: LUMINARC
Немците са едни от лидерите в света, ког..
104.99 лв
Порцеланът е предпочитан материал за изр..
129.99 лв
Производител: Art of Luxury Ware
Представяме на вашето внимание класическ..
159.99 лв
Френският лидер на пазара на съдове за х..
119.99 лв
Показва 1 до 40 от 130 (4 страници)