s-kakav-podarak-da-iznenadame-za-8-mart-zhenite-na-koito-darzhim

Отново наближава 8 март – онзи специален ден, в който изразяваме нашето уважение, признателност и любов към специалните жени в живота си – майка, съпруга, сестра, дъщеря, баба, леля, приятелка, любима или учителка.

И макар че трябва и през останалото време да показваме колко много държим на тях, точно този ден е отреден по целия свят да го направим, ако сме пропуснали да изразим убедително чувствата си през останалото време.

Разбира се, дори и най-големият и скъп подарък няма да е достатъчен, за да покажем нашето топло отношение. Но ако познавате добре вкусовете, интересите и темперамента на жената, винаги можете да добавите към задължителния букет цветя и подходящ подарък с красив дизайн.

И понеже не е добра идеята да купувате подарък в последния момент, трябва да направите своя избор по-рано, за да сте сигурни, че подаръкът ви ще бъде оценен.

  • Подаръци за майката

Въпреки че 8 март е празник на всички жени, той винаги се е свързвал още от детството ни с Деня на мама. За малките и вече порасналите деца този ден е повод да изразят по възможно най-добрия начин любовта и признателността си към своята майка. Може да го направите по много начини и освен традиционните шал, възглавничка, чаша за кафе, козметика и др., добра идея е и албум за снимки например, в който майка ви да събере запечатани моменти с най-близките на сърцето й членове на семейството.

Със сигурност би се зарадвала и на икона на Св.Богородица с младенеца, за да почувства вашата духовна енергия и топли чувства; на комплект за подправки, на поднос на две нива, на стенен часовник и др.

Не забравяйте и красиво аранжирани цветя – букет, кошница с цветя или саксийно цвете, за да бъде още по-приятна изненадата ви.

  • Подаръци за съпругата/любимата жена

podaratsi-za-saprugata-lyubimata-zhenaЗа повечето мъже винаги представлява трудност изборът на подарък за жената до себе си. Обикновено вариантите се изчерпват със скъп парфюм или някакъв аксесоар. Има обаче много възможности, сред които да избирате, за да направите датата 8 март наистина ден на най-вълнуващите изненади.

Помислете например за подарък като дизайнерска кутия за бижута за подредба на всякакви бижута и аксесоари, декоративно огледало с чекмедже или порцеланова чаша „Целувката” и луксозна златна роза, които са също алтернативи за оригинален подарък.

  •  Подаръци за сестра/приятелка

podaratsi-za-sestra-priyatelkaПриятелките и сестрите най-често са хората, с които споделяме съкровени неща и затова са ни особено близки. На ден като 8 март можем да покажем привързаността си с нещо не особено голямо, но стилно.

Това може да бъде красива чаша за кафе, изработена от висококачествен фин порцелан с принт от бели рози и опакована в стилна кутия. Така всеки път, когато вашата сестра, приятелка или колежка пият сутрешното си кафе, ще усещат приятната топлина не само от кафето, но и от вашето отношение. Чашата може да бъде и със забавен надпис.

Рамка за снимки, особено ако е със сребърен кант, също е подходяща изненада и ще покаже на получателя колко много го цените.

Атрактивен и оригинален подарък за празника на жената е и стилен декоративен свещник със стъклени камъчета и сферична кафяво-бяла поставка за свещи.

  • Подаръци за вашата баба

Бабите са сред хората, за които пазим най-хубави спомени заради грижите, които са полагали за нас в детството ни. И тъй като те винаги се радват да нагостят внуците си и другите от семейството с нещо вкусно, със сигурност биха са зарадвали на един сервиз за торта , за да поднесат парче от любимата ви торта при поредното ви гостуване.

А  за лековит чай в началото на деня или в следобедните часове комплект чаша с чайник ще допринесе вашата любима баба да се чувства спокойна и обгрижвана.

Добри идеи за подаръци са и кутия за ключове, вечен календар или статуетка, ако баба ви харесва сувенирите. Вие най-добре познавате вкусовете на бабите си, така че няма да ви е трудно да съобразите подаръка и с любимите им занимания.

  • Подаръци за шефка

Ако имате пряк началник жена и искате да я изненадате за 8 март, нищо, че ви е шеф, не е нужно да избирате особено скъп подарък. Разбира се, може да разчитате и само на цветята, които сами по себе си са признак на внимание, но защо да не покажете уважение и с дизайнерски предмет.

На първо място помислете какво обича да поставя на бюрото си вашата шефка. Ако е почитател на статуетки, декоративна фигура на слон е чудесна идея за подарък, тъй като слонът символизира щастие и благополучие.

Подходящи за случая са и бизнес подаръци като комплект от ролер и химикалка или папка с химикал, както и комплект черен тефтер с химикал  или сет от химикал и картодържател.

  • Подаръци за учителка

Всеки ученик или родител на ученик иска по някакъв начин учителката да почувства на 8 март, че усилията й в училище са оценени, а вие не само с думи, но и с подарък, специално избран за случая, ще можете от сърце да изразите своята благодарност.

Спрете се например на декоративна статуетка сова, защото птицата е символ на мъдрост и носи късмет и дълголетие.

В албум за снимки с декорация преподавателката ще може да постави за спомен снимките на учениците си през годините или други снимки, а с една луксозна чаша за кафе  - да отдъхва през междучасията или да започва деня си вкъщи.

А класически женски подаръци като златна роза или кутия за бижута са истинско попадение като подарък.

Ако сте решили да заложите на по-оригиналните подаръци, тогава може да помислите за избор на арт статуетка на лице , което е подпряно на ръка; на луксозна писалка с естествено перо или на пясъчен часовник. И не забравяйте цветята, придружени с картичка с лично послание, която учителката ще запази със сигурност като мил спомен.

Зарадвайте за празника на жената и вашата тъща, дъщеря, състудентка, съученичка или просто позната, за да се почувства специална – с цвете, със сувенир или с друг, макар и малък подарък. Важното е всяка жена да се почувства обгърната с внимание и обич, каквато безспорно трябва да получава не само на 8 март.