top-idei-za-podaratsi-za-yubiley-na-mazhКазват, че е много по-трудно да се избира подарък за мъж, отколкото за жена. Задачата сякаш се усложнява, когато поводът наистина е специален. А юбилеят е наистина важен ден, който всеки мъж отбелязва подобаващо. Без значение дали събирането ще е скромно, в тясна семейна обстановка, или пищно, чествано с голямо тържество, като гост е редно да обмислите добре какъв подарък да поднесете на рожденика.

В случай че изпитвате затруднения в избор на подаръци по принцип или просто искате нещо наистина специално, защото и поводът е специален, останете с нас, за да получите няколко полезни съвети и насоки. Подготвили сме ви страхотни напътствия и препоръки за подарък за юбилей на мъж, включително и според възрастта, която навършва.

 

Традиции и обичаи при празнуването на юбилей на мъж

По нашите географски ширини на практика няма строго установени традиции за празнуване на юбилей, в това число и сред мъжете. Свободата на избор е в ръцете на празнуващия. Нещо, което обаче е заложено като неписано правило сред мъжете е дори ако по принцип не обичат да честват рождените си дни, юбилеят да бъде пищен и подобаващо организиран. Вариантите за празненството са различни, като според нашите наблюдения, напоследък хората са ориентирани или към луксозно семейно преживяване в тесен кръг, или към грандиозни събития с колеги и приятели, отново навън, но с подходяща предварителна организация. При всички случаи за гостите остава нелеката задача да изберат наистина подобаващ подарък. За юбилей на мъж специалистите обикновено съветват да се спрете на персонализирана изненада или на нещо емблематично било то за възрастта, или за самата личност, на която ще го подарявате. Естествено, навършваната възраст е топ фактор, с който трябва да се съобразите и който ние взехме на предвид при изброяването на нашите предложения за подарък за юбилей на мъж към вас. Вижте нашите идеи по-долу.

Идеи за подаръци подходящи за 30 годишен юбилей на мъж

darven-shah-i-tabla-evtinkomplekt-papka-s-himikal-pierre-cardin-tsenamazhki-portfeyl-matrix-tsenanargile-tsena

За 30-годишнината на мъж можете да избирате от сравнително голям асортимент от предложения за подарък. На тази възраст мъжете са доста активни, с разнообразни интереси, защото още търсят себе си, така да се, каже, а освен това са в началото на кариерата си. Подарък, свързан с професионалното развитие на празнуващия е добра идея, защото символизира вашето пожелание за бъдещи успехи. Можете да подберете луксозен комплект папка с химикал от Pierre Cardin, в случай че мъжът се занимава с бизнес или работи в офис, както и оригинален мъжки портфейл Матриск, защото портмонетата са класика, а когато представляват фино изделие от естествена кожа, със сигурност ще се харесат на всеки. За бохемите съветваме да се спрете на нещо оригинално, свързано с младостта и забавленията – например наргиле – а за интелектуалците, луксозен дървен шах и табла, който комплект да остане за спомен и да символизира вашето приятелство и обещание за още много забавни моменти и прекарани дни заедно.

Идеи за подаръци подходящи за 40 годишен юбилей на мъж

mazhki-komplekt-pierre-cardin-portfeyl-i-himikal-tsenaserviz-za-rakia-rcr-crystal-tsenaset-bure-s-cheshmichka-6-chashi-za-rakiatabla-tsena

В някои култури и общества този юбилей не се празнува. Но напоследък подобна традиция не се зачита много. Причината е, че хората станаха твърде заети, а животът – им прекалено динамичен и изпълнен с какви ли не ангажименти и ежедневни задачи – така че рожденият ден остава един от гарантираните поводи за събиране с близки и приятели. Едновременно с това, възрастта символизира помъдряване, улегналост и нов път в живота. Тези специфики определят и нашите предложения за юбилей за 40 годишнина. Чудесна опция продължава да бъде бизнес подарък за мъж, какъвто е вариантът за луксозен комплект от марката Pierre Cardin, включващ елегантен портфейл и изискан химикал. Сервиз за ракия от кристал или сет буре с чешмичка и 6 чаши за ракия са варианти, които със сигурност ще допаднат на празнуващия. Избираме тези варианти, защото символизират семейната идилия у дома, която 40-годишните започват да ценят все повече, както и като намек за повече възможности за отмора и релакс с приятели, които поради професионални и домашни ангажименти стават все по-голяма рядкост на тази възраст. Ако търсите нещо по-класическо, което ще остане за спомен, лимитирана серия табла с луксозен дизайн би представляват отличен вариант да покажете уважение, признателност към вашите отношения и дългогодишно приятелство.

Идеи за подаръци подходящи за 50 годишен юбилей на мъж

serviz-za-rakiya-butilka6-chashi-artina-tsenaglobus-bar-nastolenkutiya-s-butilka-vino-chestit-yubiley-50-tsenadarvena-bachva-5-litra-na-posttavka-na-niska-tsena

50 годишнината е сред най-емблематичните празници в живота на един мъж. Този повод заслужава не просто грандиозно събитие и събиране с всички близки и приятели, но и запомнящ се подарък. Според нас, вариантите за луксозен сервиз за ракия от бутилка и 6 чаши продължава да бъде актуален и интересен. Подобно ювелирно изделие ще бъде оценено подобаващо от 50-годишен солиден и улегнал мъж. Популярни варианти за подарък за такъв повод е и настолният глобус бар. Тази нестандартна идея представлява оригинална репродукция на старинна карта, отразяваща миналото като символ на достойния път, извървян до тук, и на антикварната стойност и достолепие, характерни за умните, дръзките и успешните мъже на 50 години. Обикновено, празненствата за юбилей на мъж, навършващ 50 години, включват сантиментални моменти и разговори за отминалите дни и новото начало от тук насетне. Ето защо емблематичните подаръци, свързани именно с 50 годишнината са повече от добър вариант. Чудесна идея за подарък е кутия с бутилка вино с пожелание за рождения ден и с намека, че виното е просто число, напълно незначителна е, освен, разбира се, ако не е бутилка с вино.

Идеи за подаръци подходящи за 60 годишен юбилей на мъж

serviz-za-uiski-s-garafa-bohemia-tsenaset-ot-portfeyl-i-kolan-110-sm-silver-flame-tsenaglobus-na-hit-tsenadekorativna-statuetka-atlas-tsena

60 годишните мъже може да са еднакво улегнали като 50 годишните, но сякаш са с една идея по-бохемски и хармонично настроени към живота. 60 годишните имат особен поглед към изминалия си път до тук и малко по малко, започват да осъзнават колко кратък е престоят на земята ни и колко по-важни от работата са семейството, времето, прекарано с приятелите, моментите в уединение или забавление, пътуванията, добрата кухня и изисканата напитка. 60 годишните са тези, които проумяват, че какво друго му трябва да човек, освен добра компания, добра музика и добро питие, за да прекарат една красива вечер. Те ще се зарадват на сервиз за уиски с гарафа Бохемия, а още повече, ако им обещаете да го изпробвате заедно през идните летни дни. Продължават да са актуални и вариантите с глобус бар за напитки, както и луксозен портфейл. Във втория случай обаче е добре да заложите на комбинация от портфейл и колан, защото писалката вече няма да е толкова необходима на преминаващите от динамичен работен към наслаждаващ се на живота режим на 60 годишните.

Идеи за подаръци подходящи за 70 годишен юбилей на мъж

art-statuetka-papirus-tsenabutilka-loza-tsenadekanter-s-dve-chashi-za-vino-freitas-dores-tsenagerb-za-stena-mechove-tsena

Какъв подарък би зарадвал един мъж на 70 години? Според нас, всякакъв, стига да е избран с мисъл. Мъжете на 70 годишна възраст трудно ще се впечатлят от твърде скъпи изненади. Те държат на жеста. Те искат от вас да сте там и тайничко очакват от гостите си нещо оригинално и нестандартно за подарък. Истината е, че каквото и да им подарите, ако подаръкът ви не е признак на отбиване на номера, 70 годишните мъже ще оценят старанието ви. Ние ви предлагаме следните интересни опции, които да красят уважавания и образцов дом на 70 годишните достолепни мъже: масивна арт пластика на пеперуда с мъдро послание и с отлична осанка, която да краси секцията в хола наред с любимите книги на празнуващия; луксозна бутилка лоза, в която всеки мъж на 70 години с удоволствие би налял собственоръчно произведеното си вино или поставил на видно място, за да направи бележита връзка между миналото и настоящето в домашния интериор, а защо не и изискан сет от декантер с две чаши, които да символизират идеята, че в какъвто и живот да си живял, в крайна сметка е важно кой е останал до теб да те подкрепя и обича.

Идеи за подаръци подходящи за 80 годишен юбилей на мъж

chashata-na-super-dyadoto-tsenashah-krastonostsi-37-37sm-tsenaart-plastika-baba-i-dyado-na-niska-tsenaikona-sv-bogoroditsa-s-mladenetsa-tsena

80 годишните най-много ще се зарадват на подаръците от своите внуци. И няма значение дали това ще е чашата на супер дядото или касичка миньоните, която първолачето е избрало и купило със собствените си пари. Защото важното за 80 годишните е, че внуците им са там и са ги уважили на празника. А ако държите вашият подарък да е отделен от този на изненадата, която децата са подбрали, заложете на нещо класическо. Шах с кръстоносци е интересна идея, която ще развърже езика на любимия ви 80-годишен татко, дядо, приятел, брат или съсед да разказва за старите дни от училище, за казармата, за всичко, което носи в сърцето си до ден днешен.

Идеи за подаръци подходящи за 90 годишен юбилей на мъж

Дай Боже да присъствате на повече празници по случай 90 годишнина. Дай Боже това да не са последните им юбилеи. Тези достойни и почтени мъже заслужават наистина нещо интересно и оригинално за изненада. Силно се надяваме да се зарадват на декоративна фигура елен с поставка за бутилка вино, но в никакъв случай не го поднасяйте без вино, защото животното ще събуди спомените за ловната дружинка, а историите за нея заслужават да се разказват с пивка напитка в ръка. Можете да подберете и интересна халба за бира на любим отбор, както и античен пистолет на дървена поставка.