vidove-pribori-za-hranene-na-pazara-ot-neostyle

Приборите за хранене отдавна са се превърнали в част от бита. В ежедневието сме свикнали до такава степен с тях, че интуитивно посягаме към чекмеджето, шкафа или сушилника.

Много често се налага да допълним бройката на приборите си или просто да се снабдим с нови. И тъй като търсенето на прибори за хранене е голямо, затова и пазарът е наситен с разнообразни предложения по отношение на материал на изработка, форма, дизайн, размери и начин на окомплектоване.

Комплекти и единични бройки прибори за хранене

В зависимост от вашите нужди и предпочитания може да избирате сред различните основни, разширени или пълни комплекти прибори, както и да допълните с отделни бройки вашия кухненски набор.

  1. komplekti-i-edinichni-broyki-pribori-za-hraneneОсновни комплекти

Най-често се търсят прибори за хранене 24 части, които са за 6 човека. Такъв комплект съдържа по 6 бр. лъжици, вилици и ножове за основно ястие и 6 бр. чаени лъжички. Стилен и изискан е например комплект прибори за хранене zaphyr, който е подходящ за използване всекидневно и при празнични поводи. Неръждаемата стомана, от който е направен, се почиства лесно на ръка или в съдомиялна машина.

  1. Разширени комплекти

Въпреки че основните комплекти са практични за младо семейство или при чести местения на студенти, не по-малко популярни и предлагани в голямо разнообразие са и разширените комплекти прибори за хранене.

Подобно на основния комплект, разширеният комплект прибори за хранене 30 части съдържа по 6 бр. вилици, ножове и лъжици за основно и чаени лъжички, но са включени още и 6 десертни вилички.

  • Комплект от 40 части

Някои производители включват в такъв комплект освен по 6 бр. ножове, вилици, лъжици, лъжички за чай, кафе и десертни вилици, още и черпак, лъжица за сервиране, лъжица и вилица за салата.

  • Комплект от 60 части

Такива комплекти са предназначени за 12 души и съдържат по 12 бр. вилици, лъжици и ножове за хранене, както и по 12 бр. десертни вилички и лъжички. Ако ще подготвяте маса за гости, прибори за хранене zephyr 60 части със своята класическа визия, подчертана по елегантен начин с красивата дръжка, ще внесе настроение на масата.

  1. Пълни комплекти от луксозни серии

Един луксозен комплект прибори за хранене бихте могли да използвате при по-официални събития, но също може да бъде и интересен подарък.

Производителите предлагат луксозни серии прибори за хранене в красиви кутии или удобни куфари.

Комплект прибори за хранене 72 части се предлага в магазинната мрежа с включени по 12 бр. лъжици, вилици и ножове, с добавени към тях по 12 бр. десертни вилички и чаени лъжички. Освен това комплектът съдържа лъжици за сервиране и вилици за месо по 2 бр., черпаци за супа и сос, щипка за захарни бучки, вилица за салата и лъжица за сметана, шпатула за десерти.

  • Комплект от 84 части

Такъв луксозен комплект освен по 12 бр. лъжици, ножове, вилици, десертни лъжички и вилички и лъжички за кафе, съдържа още: шпатула за десерт, лъжица и вилица за салата, 2 черпака, десертна лъжица, щипка за лед, 2 лъжици за сервиране, лъжица за пудра захар и 2 вилици за скара.

Изборът на луксозни прибори за хранене в куфар на известни марки като Luminarc, Petra, Zephyr, Amefa, Zillinger и др. ще ви позволи да ги използвате дълго и да внасят красота и уют в дома ви. Освен това куфарът като място за съхранение е много удобен и заема малко място.

  1. Единични бройки прибори за хранене

Поради различни причини понякога се налага да се снабдите с отделни бройки прибори. В повечето случаи ще откриете единични бройки, предлагани като допълнение към основен или разширен комплект. За да сте сигурни обаче, че производителят не е спрял от производство дадената серия, от която са вашите прибори, по-добре си вземете и резервни бройки, ако не сте се спрели на разширен или пълен комплект качествени прибори за хранене.

Други характеристики

pribori-za-hraneneПредлаганите на пазара прибори на хранене са изработени най-вече от неръждаема стомана или инокс, може да са позлатени или посребрени, изцяло от сребро, а има и пластмасови за еднократна употреба.

Покритието им обикновено е антикорозионно, а дръжките могат да са дървени, пластмасови или от основния материал.

Дизайнът им е разнообразен, като предпочитани са с преливащите мотиви и леките класически извивки, но може да срещнете и по-модерни или по-романтични с дръжки, украсени с цветя и орнаменти.

Детски прибори за хранене

Едва когато навършат 3г., децата започват да използват донякъде правилно детски прибори за хранене. До 10-12-месечна възраст бебето се храни със силиконови прибори заради мекотата им. След като детето се научи да се храни само, се преминава към прибори от висококачествена пластмаса, които са сертифицирани.

За по-големите деца ще откриете чудесни комплекти от неръждаема стомана или инокс.

Ако се използва в нормални условия, почиства се правилно и се пази, всеки комплект качествени прибори за хранене остава за дълго в добро състояние.