Меню
Твоята количка

Порцеланови сервизи

Порцелановият сервиз е отлично допълнение към всяко домакинство. Избирайки порцеланов сервиз, вие едновременно се наслаждавате на качество, здравина, устойчивост и отличен външен вид. Порцелановият сервиз впечатлява с изящната си белоса, стил и изисканост. Освен това порцелановият сервиз подлежи на различни по тип обработки, почистване и затопляне на различни температури, което превръща порцелановия сервиз в основен помощник в кухнята. Затова, когато сте поставени пред избора дали да се доверите на порцеланов сервиз за вашето домакинство, проучете добре възможностите на останалите материали за изработка на съдове пред порцелановия сервиз и сами ще видите, че порцелановият сервиз с причина се е превърнал в традиция във всеки дом. Ние от Neostyle сме тук да ви разкажем повече за порцелановия сервиз и да ви предложим богато разнообразие от порцеланови сервизи за вашия дом. А с това вашият избор ще е лек и по-важното – правилен.

Изборът на посуда за  домакинството

Рано или късно във всяко домакинство се налага нуждата да изберете най-подходящите чинии за вас и вашето семейство. Избирането на посуда изглежда като лесен процес, но понякога може да е много изморителен и отегчителен. Поглеждайки предложенията на пазара, може да ви се струва, че има твърде много варианти за нещо толкова просто. Всъщност избирането на съдове за дома не е проста работа и  когато избирате, вие трябва да сте запознати много добре с онова, което купувате, за да може то да ви служи дълго и вярно. При избирането на сервизи и съдове за хранене важи правилото, че както се отнасяте с тях, така и те ще се отнасят с вас. Ако отделите повече време да разгледате и проучите своите възможности, така че да вземете най-правилното решение за вас и за вашето домакинство, така и чиниите, които сте подбрали ще ви отвърнат със същото. Отношението е важна точка в домакинството, а грижата за чиниите, които имате вкъщи, е грижа за храната ви и следователно за вас самите.

Тъй като избирането на посуда и нейното ползване е кръгов процес, ние от Neostyle решихме да се включим в кръга и да ви помогнем да се ориентирате. Затова ви предлагаме богато разнообразие от сервизи и посуда за дома, както и още по-ценното – информация за онова, което купувате и защо то е по-добро от останалите варианти. В този текст ще намерите предимствата и недостатъците на порцелановия сервиз и на всички останали материали, които предпочитате за вашето домакинство. А така вашият избор ще стане много по-лесен и ще се чувствате спокойни и уверени вкъщи.

Порцелановият сервиз ли е най-добрият избор?

Ежедневните сервизи се предлагат в няколко различни материала, които включват фаянс или каменинови изделия, има сервизи от стъкло, пластмаса, както и порцеланов сервиз. Обикновено най-скъпите сервизи могат да се похвалят с устойчивост като най-ценна характеристика. Такъв е порцелановият сервиз. Най-популярният цвят при избирането на порцеланов сервиз, а често и при сервизите, направени от други материали, е белият цвят, защото той е най-удобен и лесен за съчетаване и стилен. Ако вашият порцеланов сервиз е бял, храната ви ще бъде много добре презентирана в него. Белият порцеланов сервиз е защитен от избледняване или нараняване на декорацията. Белият порцеланов сервиз е препоръчван от много специалисти, тъй като е траен, здрав и устойчив и ако за първи път избирате порцеланов сервиз, това е правилният избор. Порцелановият сервиз ще се впише идеално във вашето домакинство и ще направи кухнята ви да изглежда стилна и изискана. Белият порцеланов сервиз е нещо, което ще притежавате дълго време. Порцелановият сервиз няма да се захаби и вие дори можете да предавате белия си порцеланов сервиз от поколение на поколение. В годините порцелановият сервиз не е изгубил очарованието си и е чудесно пособие, което ще ви служи дълго и вярно. А що се отнася до гостите, които ще каните в дома си, порцелановият сервиз със сигурност ще ги впечатли с изисканост и в същото време с непретенциозност, което често се среща при някои от по-специфичните и чупливи материали за изработка на чинии. Залагайки на порцелановия сервиз, вие залагате едновременно на сигурното, удобното и на красивото.

Различните специалисти по порцеланови сервизи, имат различни мнения по въпроса за качеството на порцелановия сервиз и за неговата практичност в домакинството. За да се изведат предимствата и недостатъците на порцелановия сервиз, той често е сравняван с другите материали за изработка на домакинска посуда. Най-често порцелановият сервиз е сравняван с керамичните изделия, защото разликите между порцеланов сервиз и керамика могат най-осезаемо да се забележат. Основното разграничение между керамиката и порцелановия сервиз е, че ефективността при една и съща температура. Друга отличителна черта между порцелановия сервиз и керамичните съдове е цвета на изработка, тъй като керамиката предлага по-голямо разнообразие от цветова гама. Порцелановият сервиз се изработва по сходен, но все пак отличаващ се начин от този за добиване на керамика. Порцелановият сервиз се изработва от различни материали като фелдшпат, гранит и стъкло, които се пулверизират и се смесват с каолинова глина. Каолиновата глина, участваща в изработката на порцелановият сервиз, за първи път е произведена във фабриката Chine White, която я препоръчват като лек и изтънчен материал. Полуготовият порцеланов сервиз се затваря в пещ на умерена температура и с добавяне на вода. Следващият процес на изработка на порцеланов сервиз е повишаването на температурата, така че бялото на порцелановия сервиз да изкристализира отгоре. Процесът на направа на порцеланов сервиз е впечатляващ и си струва да бъде наблюдаван, тъй като характерното бяло на порцелановия сервиз е второстепенна реакция, която завършва процеса. Нещо като черешката на тортата на порцелановия сервиз.

Все пак порцелановият сервиз не е единствената ви възможност, когато избирате посуда за дома си. Керамиката има сходен процес на добиване и обработка като порцелановия сервиз, но е далеч по неустойчива от него. За разлика от порцелановия сервиз обаче, тя има много други качества, които бележат нейните предимства. Това е нещо, което трябва да съобразите, когато се колебаете дали да изберете порцеланов сервиз, или да се доверите на друг материал за изработка на съдове, които ще използвате в своето домакинство.

Затова, когато избирате посуда, помислете как ще използвате приборите за хранене, които купувате. Ако те са предназначени за ежедневна употреба при хранене, за затопляне на останала храна например, керамичните съдове могат да бъдат по-подходящи от порцелановия сервиз. Ако обаче посудата, която купувате, ще се използва по-скоро за официални събития и при по-специални случаи, със сигурност по-подходящият избор е  порцелановият сервиз. Все пак има домакинства, които залагат на порцелановия сервиз, независимо, че го използват ежедневно. Този избор те вземат на база издръжливостта на порцелановия сервиз. Също така доста домакини държат на изисканите вечери дори когато те се състоят всеки ден, затова порцелановият сервиз е техният първи избор. Порцеланов сервиз може да се открие в почти всеки дом, но употребата му има различни вариации. Някои домакини предпочитат да използват порцеланов сервиз само на специални поводи като рождени дни, празници и годишнини, а в останалото време да заменят порцелановия сервиз с керамика или дуралекс. Други обаче държат на изискаността на порцелановия сервиз и го употребяват всеки ден. Затова, когато избирате порцеланов сервиз, помислете и за какви цели ще го използвате, колко често ще влиза в употреба и дали порцелановият сервиз изпълнява всички нужди на вашето домакинство.

Удобствата на порцелановия сервиз

Не забравяйте, че устойчивостта на порцелановия сервиз позволява затопляне и печене на храната. И съдовете, добити от камък, и порцелановия сервиз позволяват да използват при висока температура, което рядко се среща при другите съдове. Порцелановият сервиз на първо място се характеризира със здравина и устойчивост, което ще ви даде възможността да употребявате вашия порцеланов сервиз в микровълнова печка, а също и безпроблемно да го измивате в съдомиялна машина. Температурата на затопляне на порцелановия сервиз обаче също трябва да се регулира. Първоначално можете да затопляте порцелановия си сервиз на около 225 градуса по Целзий, а след това можете и да я увеличавате. Порцелановия сервиз ви дава и още едно предимство – вече не е нужно да използвате кърпи, за да докоснете горещата чиния. Препоръчително е обаче да охладите онази част от порцелановия сервиз, преди да започнете да я измивате или изплаквате. Порцелановият сервиз не е претенциозен към извеждане на пряка слънчева светлина, както някои други материали, така че не е нужно да предпазвате вашия порцеланов сервиз от слънцето или само в топли и обособени за целта места.

Можете спокойно да използвате порцеланов сервиз за затопляне на храна в микровълновата си печка, като разбира се следвате указанията на производителя. Има и едно важно условие на порцелановия сервиз, за което трябва да бъдете наблюдателни, преди да поставите чиния или чаша от порцелановия сервиз в микровълновата. Ако порцелановият сервиз има блестящ кант или лъскава ивица, не бива да го поставяте в микровълновата си печка. Подобен проблем няма за съдомиялната машина, но взаимодействието между ивиците по вашия порцеланов сервиз и лъчите в микровълновата фурна може да се окаже лошо и за двете. Така че, когато избирате порцеланов сервиз, съобразете тази важна особеност според това колко често използвате микровълнова печка и дали ще ви се налага да затопляте храна в порцелановия сервиз по този начин. Ако смятате да затопляте храна по този начин в порцелановия сервиз, със сигурност избягвайте блестящите кантове по него, за да предпазите и чиниите си, и печката, и дома си, и себе си.

След като вече сте избрали да закупите правилно съгласуван според характера ви и домакинството ви сервиз, трябва просто да разгледате вашите варианти. Вашият нов сервиз трябва да бъде надежден и издръжлив, така че е от съществено значение точно кой ще изберете и да сведете до минимум своите варианти,за да изберете най-правилното. За да ви помогнем да се ориентирате в предпочитанията си, ние от Neostyle ще сведем възможностите до две, които най-добре отговарят на условието за устойчивост и здравина – камениновите съдове и порцелановия сервиз.

Както вече споменахме, порцелановите сервизи са произведени за първи път в Китай и бързо се превръщат в прекрасно допълнение към всяка вечеря. Порцелановият сервиз е съставен от висококачествени глинени материали, които се обработват при извънредно високи температури. Порцелановият сервиз излиза от пещта на нишки, подобно канап. Поради фината текстура на глината, участваща в изработката на всеки порцеланов сервиз, полученият продукт може да бъде особено тънък, което води до общата прозрачна повърхност на всеки порцеланов сервиз, което можете да забележите и сами. Въпреки фината си структура обаче, порцелановият сервиз бива допълнително заздравен с костен материал. Оттам произтича терминът костен порцеланов сервиз. Костният порцеланов сервиз може да бъде значително по траен и устойчив от камениновите съдове, но основното нещо, което отличава порцелановият сервиз от тях е неговата красота.

Порцелановият сервиз – качество и здравина

Порцелановият сервиз е известен със своите качества като устойчивост и здравина, но неговата най-голяма сила е в изяществото на материала, от който е изработен. Стилът на порцелановия сервиз е неподправен и до ден днешен почти няма съдове, които по красота дори да наподобяват порцелановия сервиз. Порцелановият сервиз се използва заедно с много други керамични елементи, включително може да бъде съчетаван с много каменинови изделия, тий като белият му цвят позволява неговото успешно съвместяване с много други съдове. Много домакинства разчитат именно на това удобство на порцелановия сервиз за съчетаване с различни други съдове, които се поднасят на масата. Никой друг материал за изработка на съдове не позволява така, както порцелановия сервиз да поставите на масата си многообразие на чинии и чаши, които идеално пасват помежду си.

Затова, когато избирате порцеланов сервиз, включете в списъка с положителните му качества и отличното съвместяване на цвят и визия с цялостния интериор на кухнята, масата и дома ви като цяло. Порцелановият сервиз може отлично да се вмести във всеки интериор. Стилната стойка на порцелановия сервиз го превръща в един от най-предпочитаните на трапезата, тъй като няма интериор, който да не допуска изящното бяло като перфектно допълнение. Вие можете да съчетавате порцелановия сервиз с различни други цветове и нюанси, които ще изпъкнат пред него, но няма да изместят красотата му. Нюансите при поднасянето на ястия са един от важните компоненти храната да бъде консумирана и с очите, затова порцелановият сервиз отлично би допуснал всякакви нотки на цвят и багри около себе си. Също така външният вид на храната би изглеждал особено по-привлекателно, когато тя е сервирана в порцеланов сервиз. Така качествата на храната изпъкват на преден план и порцелановият сервиз подчертава изяществото на декорацията, която сами сте решили да ѝ дадете. Много домакинства залагат на по-цветните съдове, които обаче могат да изместят фокуса от храната. Това няма как да се случи с порцелановия сервиз. Традиционното поднасяне на храната безспорно принадлежи на порцелановия сервиз. Той е отличен помощник на всяка трапеза и за всеки домакин. Посрещайки гостите си с порцеланов сервиз, вие ще се чувствате удобно, а той ще ви представи по възможно най-добрия начин. Трябва да вземете тези стилни предимства на порцелановия сервиз предвид, когато залагате на него в кухнята си.

Независимо дали сервирате на семейството си, или на близки приятели или изтънчени гости, порцелановият сервиз ще изпълни своята важна функция – да ви покаже в най-добра светлина. Макар че много домакини се опитват да избягат от традиционното, има причина то да е такова. Използването на порцеланов сервиз като традиция се пренася от поколение на поколение в много домове и все още нищо не го е изместило качествено. Порцелановият сервиз не е обикновена остаряваща традиция, а нещо, което с всяка изминала година става все по-стилно и все по-запомнящо се. Ако искате вечерята ви да бъде запомнена дълго, не разчитайте сами на готвенето. Разбира се, то има една от основните функции, но презентирането на храната с порцеланов сервиз със сигурност ще ви спечели точки. Така че, ако искате да сте едновременно традиционни и модерни, доверете се на порцелановия сервиз. В това отношение той няма как да ви разочарова.

Още едно от важните и отличителни качества на порцелановия сервиз е начинът, по който той се добива. Докато камениновите изделия се обработват само веднъж, то порцеланът преминава през процеса на обработка два пъти, което го прави по-прецизен и по-устойчив като материал и в същото време подобрява неговия външен вид.  Порцелановите сервизи обикновено имат по-тънък и по-деликатен външен вид, което го прави по-подходящ за изискани събития, но изобщо не пречи на употребата му и в ежедневни ситуации. Обикновено порцелановите сервизи не са боядисани и не са маркирани с никакъв друг цвят, макар че рядко се срещат и такива. Небоядисаните съдове са по-добри в отношението си с храната и реакциите с нея. Порцелановият сервиз за разлика от камениновите изделия е чисто и искрящо бял. Камениновите изделия обикновено си сиво-бели или кафеникави, излизайки от пещта и дори тяхното оцветяване всъщност изисква много по-ярки бои и оцветители, които в някои случаи може да бъде вредно за храната, която консумирате. Разбира се, производителите съобразяват това и заздравяват камениновите изделия, така е да не взаимодействат с храната, но при порцелановия сервиз  това не е необходимо. Порцелановият сервиз е здрав, издръжлив на високи температури, красив и стилен и е подходящ за всяко домакинство.

Камениновите изделия, за разлика от него, се изработват от по-груби материали с добавяне на сол в пещта, което проличава и в грубата повърхност на съдовете изобщо. С малко повече усилие, камениновите съдове могат да добият гладката повърхност на порцелановия сервиз, но рядко могат да постигнат тази гладкост и качество. Камениновите изделия се отличават с простото си производство и на тях не са им нужни допълнителни вещества, за да разкрият блясъка си и да увеличат здравината си. Те имат единичен метод на извличане и към тях обикновено се обадят естествени оцветители, които да завършват външния вид на продукта. Вие лесно можете да разберете дали разглеждате порцеланов сервиз или каменинов по цвета на дъното на съда, който държите. Ако то е живо и искрящо бяло, това несъмнено е част от порцеланов сервиз, ако е по-мътно и тъмно в по-мрачен тон, това изделие е от камък. Допълващо устойчивостта на камениновите изделия е лекотата, с която те се почистват и предазващата от драскотини повърхност. Петната съвсем лесно излизат и от каменинови, и от порцеланови сервизи, което е тяхно сродно и общо сходство.

Подобно на порцелановия сервиз, и камениновите изделия издържат на висока температура, затова можете лесно и бързо да ги премествате директно от хладилника във фурната, без те да се спукат или наранят. Това е много характерно за тези материали, а при другите е опасно подобно действие. Смяната на температурите може веднага да спука чинията ви или да я нарани. Горещината често поврежда декорацията при другите материали, затова трябва много да внимавате, ако сте избрали друг тип съдове, когато ги поставяте в печка, че дори и в хладилник. Минусовите температури също могат да повредят повърхността или да спукат съда, ако той не е от висококачествен материал.

Порцелановият сервиз – допълнение към отличния вид на трапезата ви

Изборът на съдове за хранене не би бил труден за вас, ако отделите достатъчно време да проучите внимателно своите опции и възможности. Днес пазарът предлага огромно разнообразие от различни съдове и сервизи за хранене и това може да ви обърка, но ако правилно проучите и си дадете сметка с каква цел купувате посуда, колко често ще я използвате и по какви поводи, как ще я третирате, почиствате и какво ще сервирате в нея, изборът изобщо няма да ви затрудни. Всички материали за изработка на съдове имат своите предимства и недостатъци, затова едно по-прецизно проучване може значително да ви помогне. Със сигурност не правете компромис с качеството на съдовете, които купувате, защото по този начин правите компромис и със самите себе си. Уверете се, че избирате висококачествени комплекти за вас и вашето семейство, за да ви се отплатят и те с качеството и здравината си. Заложете на порцелановия сервиз, ако държите на здравината, качеството и изискания външен вид и той ще бъде идеалното допълнение към вашата трапеза.

След като вече сте взели решение на какви съдове ще се доверите на вашата кухня и за трапезата си, отделете достатъчно време да им се насладите. Има толкова много модели, които си струва да бъдат изпробвани, но вашият личен модел е онова, на което вие най-много ще се наслаждавате. След като сте съобразили избора си с цялото си домакинство, то можете спокойно да му се наслаждавате и да извличате удоволствие от всеки допир с него. По-лесно би било вашето решение, ако вече сте опитвали да се храните в различни по типове съдове. Така вие сами бихте могли да си направите равносметка кои най-много ви подхождат. Ние сме сигурни, че ако вече сте опитвали да се храните в порцеланов сервиз, той със сигурност ще бъде вашият първи избор. Той е несравнимо допълнение за домакинството и затова почти няма домакинство, което да не разполага с поне един порцеланов сервиз за специални поводи. А и в крайна сметка по-важно е да изберете онова, на което ще се наслаждавате с години, отколкото нещо, което ще се повреди на втория ден на закупуването му. Порцелановият сервиз гарантира това, заради което той може да се превърне в специална семейна ценност, предаваща се от майки на деца и радваща семейството и гостите му вечеря след вечеря.

Ние от Neostyle сме се погрижили да подберем за вас най-богата гама от порцеланови сервизи за вас и за вашето домакинство. Надяваме се, че с този текст сме успели да ви помогнем в избора на най-подходящите съдове за вашия дом и сме ви разкрили повече от предимствата на порцелана като материал, който да заема отличително място в дома ви. Ако това е така, разгледайте нашите артикули и изберете точно онова, което липсва в дома ви – прекрасен порцеланов сервиз от Neostyle.

1. Изборът на посуда за домакинството

2. Порцелановият сервиз ли е най-добрият избор?

3. Удобствата на порцелановия сервиз

4. Порцелановият сервиз – качество и здравина

5. Порцелановият сервиз – качество и здравина

Комплект за кафе от 6 чаши с чинийк..
84.99 лв
Производител: Zephyr
Стилен и луксозен комплектът прибори за ..
239.99 лв
Производител: HD Wisen GmbH Germany
Подаръчен Комплект за Чай от серията &bd..
16.99 лв
Производител: Zephyr
Стилен и луксозен комплектът прибори за ..
269.99 лв
Прибори за хранене 72 части Bohmann Прибори за хранене 72 части Bohmann
Продадено
Красиво изработен от полирана до блясък ..
229.99 лв
Сет за кафе  от висококачествен бял..
84.99 лв
Луксозен сервиз за кафе от серията Flowe..
84.99 лв
Подаръчен Комплект за Кафе от серията &b..
84.99 лв
Наблюдавай как светът се събужда заедно ..
84.99 лв
Мечтаете ли да се събудите с чаша аромат..
84.99 лв
Производител: HD Wisen GmbH Germany
Сервиз за хранене на електронен магазин ..
149.99 лв
Производител: HD Wisen GmbH Germany
Сервизът за хранене е дизайнерско и моде..
149.99 лв
Когато очаквате наистина важни гости и т..
149.99 лв
Комплект за кафе/чай от 2 чаши с 2 чиний..
49.99 лв
Комплект за кафе от 6 чаши с чинийк..
84.99 лв
3D халба за бира Game of Thrones 3D халба за бира Game of Thrones
Продадено
Изборът на подходящ подарък за мъжката п..
29.99 лв
Изборът на подходящ подарък за мъжката п..
31.99 лв
Изборът на подходящ подарък за мъжката п..
35.99 лв
Изборът на подходящ подарък за мъжката п..
31.99 лв
Изборът на подходящ подарък за мъжката п..
30.99 лв
Изборът на подходящ подарък за мъжката п..
30.99 лв
Изборът на подходящ подарък за мъжката п..
30.99 лв
Изборът на подходящ подарък за мъжката п..
30.99 лв
Изборът на подходящ подарък за мъжката п..
24.99 лв
Изборът на подходящ подарък за мъжката п..
30.99 лв
Изборът на подходящ подарък за мъжката п..
24.99 лв
Изборът на подходящ подарък за мъжката п..
30.99 лв
Изборът на подходящ подарък за мъжката п..
30.99 лв
Изборът на подходящ подарък за мъжката п..
30.99 лв
Изборът на подходящ подарък за мъжката п..
30.99 лв
Изборът на подходящ подарък за мъжката п..
30.99 лв
Изборът на подходящ подарък за мъжката п..
30.99 лв
Показва 1 до 40 от 532 (14 страници)